Γεώργιος Τερζής, MD
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Logo
Contact

Ποδοκνημική & Άκρο πόδι

 

podoknimiki

Η ορθοπαιδική, όπως και όλες οι ιατρικές ειδικότητες έχουν ως κύριο στόχο να επεμβαίνουν αποτελεσματικά ώστε ο ασθενής να προλαμβάνει προβλήματα υγείας ή να επαναφέρει την υγεία του, προσβλέποντας ταυτόχρονα και στη διατήρηση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου.

Οι περισσότερες παθήσεις του άκρου ποδός αφορούν παραμορφώσεις του πρόσθιου τμήματος του ποδιού και των δακτύλων, που τις περισσότερες φορές δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ασθενών ενώ υποβαθμίζουν και την ποιότητα της ζωής τους.

Η πλειονότητα των ασθενών με παθήσεις του άκρου ποδός είναι γυναίκες, όλων των ηλικιών, που αδυνατούν να φορέσουν καλαίσθητα υποδήματα εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Για τις γυναίκες αυτές, το ορθοπαιδικό πρόβλημα έχει και άλλες διαστάσεις, που άπτονται της καλαισθησίας και της ευζωίας.

Οι επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των παθήσεων του άκρου ποδός συγκαταλέγονται στις «επανορθωτικές» ή «πλαστικές», με μικρές και καλαίσθητες τομές, γρήγορη αποκατάσταση και σχεδόν ανώδυνη θεραπεία ώστε να «απαντούν» στις ανάγκες των ασθενών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.