Γεώργιος Τερζής, MD
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Logo
Contact

Κυφοπλαστική και σπονδυλοπλαστική

Κυφοπλαστική και ΣπονδυλοπλαστικήΕίναι μία διαδερμική μέθοδος, χωρίς τομές, αλλά μόνο δύο ενέσεις με ακτινολογικό έλεγχο. Αποκαθίσταται ο σπόνδυλος, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον παραμόρφωση και κύφωση, και σταθεροποιείται με ειδικό υλικό, ώστε να μην προκύψει ποτέ το ίδιο πρόβλημα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει αν προκύψει πρόβλημα στο μέλλον και σε άλλο ή άλλους σπονδύλους. Γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία, ενώ είναι σύντομη και ο πόνος περνά στα πρώτα τρία 24ωρα. Το σημαντικό είναι ότι αποκαθιστά γενικότερα την ποιότητα ζωής στα προ του κατάγματος επίπεδα.

Απαραίτητο είναι να ακολουθείται στενά η θεραπευτική αγωγή της της οστεοπόρωσης, και αν παρουσιαστεί ασυνήθιστος πόνος σε οποιοδήποτε σημείο της σπονδυλικής στήλης να γίνεται ακτινογραφία ή και αξονική τομογραφία, ώστε να γίνει έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος και να μπορέσετε να ωφεληθείτε από αυτό το πραγματικό μεγάλο βήμα της Ιατρικής και να αποφύγετε τις καταστρεπτικές συνέπειες και για την ποιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή σας.

Παρουσίαση της μεθόδου σε εκπομπή της τηλεόρασης:

 

Φωτογραφία περιστατικού κυφοπλαστικής:

Περιστατικό κυφοπλαστικής

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΠΟΝΔΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Η κ. Α. Κ., 85 ετών παραπονέθηκε για έντονη ξαφνική και συνεχή οσφυαλγία. Ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος αποκάλυψε παθολογικό κάταγμα. Ο εργαστηριακός έλεγχος δεν αποκάλυψε παθολογικά ευρήματα. Έγινε σπονδυλοπλαστική και συγχρόνως εστάλη βιοψία. Η ασθενής αναφέρει άμεση και εντυπωσιακή ανακούφιση από τα συμπτώματά της. Η βιοψία ήταν αρνητική και η ασθενής ξεκίνησε αγωγή για οστεοπόρωση.

Φωτογραφία περιστατικού:

Φωτογραφία περιστατικού κυφοπλαστικής


Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.