Γεώργιος Τερζής, MD
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Logo
Contact

Βιογραφικό

Γεώργιος Τερζής | Χειρουργός ΟρθοπαιδικόςΓεώργιος Δ.Τερζής, MD
Χειρουργός Ορθοπαιδικός

Ο Γεώργιος Δ. Τερζής, είναι ορθοπαιδικός χειρουργός, επιστημονικός συνεργάτης της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

Το ενδιαφέρον του εστιάζεται κυρίως στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος, στην αρθροσκόπηση ώμου, ισχίου, γόνατος και ποδοκνημικής, καθώς και στην αντιμετώπιση καταγμάτων ισχίου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρεται για νέες τεχνικές που συντομεύουν το χρόνο μιας επέμβασης, μέσω πολύ μικρών τομών με συνέπεια ανώδυνη εμπειρία και πολύ σύντομη νοσηλεία. Τέτοιες τεχνικές περιλαμβάνουν την ρομποτική χειρουργική, που χρησιμοποιούμε αποκλειστικά στην κλινική μας.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1961 και μεγαλωμένος στην Τρίπολη Αρκαδίας, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986. Στα πλαίσια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε στο νομό Έβρου ως γενικός ιατρός και στη συνέχεια, ως ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής στο 411 Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Η πολιτική σταδιοδρομία του ξεκίνησε το 1988 ως ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Το 1989 συνέχισε την ειδίκευσή του στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και εργάστηκε για 6 χρόνια ως ορθοπαιδικός χειρουργός αποκομίζοντας εξαιρετική εμπειρία σε όλο το φάσμα των υποειδικοτήτων της ορθοπαιδικής και του τραύματος, και για 1 χρόνο σε μονάδες νευροχειρουργικής, χειρουργικής της θωρακικής κοιλότητας και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ειδικότητες που συμπληρώνουν το φάσμα της τραυματιολογίας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 και έκτοτε συνεργάζεται με την Κεντρική κλινική Αθηνών, ένα πρωτοπόρο κέντρο με πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και δυνατότητες.

Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή Ορθοπαιδικά περιοδικά και πολλές ανακοινώσεις του έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.   

 

Πρώην επιμελητής των νοσοκομείων

Royal United Hospital, Bath

Mayday University Hospital, London

North Middlesex Hospital, London

 

Μέλος

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

General Medical Council, UK.

British Orthopaedic Association

Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας